Slovák Malec hráčom Trondheimu, Rosenborgu sa upísal na štyri roky

11.08.2014 Celý región

Trenčín/Trondheim 11. augusta (TASR) - Slovenský futbalový reprezentant do 21 rokov Tomáš Malec sa stal novou posilou nórskeho Rosenborgu Trondheim. Útočník AS Trenčín a najlepší strelec uplynulej sezóny najvyššej súťaže na Slovensku podpísal s aktuálne štvrtým tímom Eliteserien zmluvu na štyri roky.

Záujem rekordného 22-násobného nórskeho majstra o služby vysokého zakončovateľa trval už dlhšiu dobu. Počas víkendu Malec odletel na sever Európy, kde sa v pondelok podrobil vstupnej lekárskej prehliadke. "Tomáš Malec a jeho agentúra mali záujem na odchode hráča z AS Trenčín. Klub sa snažil nájsť schodnú cestu k prestupu. Predĺžením kontraktu ukázal svoj postoj ku klubu a práve touto cestou sa chceme uberať. Nórsko je dobrým krokom pre jeho budúcnosť," uviedol generálny manažér AS Róbert Rybníček na oficiálnom klubovom webe.

Malec, ktorý dal v poslednom ročníku Corgoň ligy 14 gólov a stal sa jej najlepším kanonierom, sa strelecky presadil aj minulý štvrtok do siete Hull City. Účastník anglickej Premier League vyradil Trenčín v 3. predkole Európskej ligy UEFA po remíze 0:0 na Slovensku, resp. prehre Trenčanov 1:2 v Anglicku.

"Sme radi a sme hrdí, že ďalší z našich odchovancov dostáva šancu presadiť sa v európskom futbale a známom klube. Veríme, že prestup do Trondheimu je ďalším a nie posledným krokom v jeho kariére. Aj pre náš klub to je dobrá reklama. Prajeme mu veľa úspechov," dodal Rybníček.

V Trondheime už v minulosti úspešne pôsobil aj slovenský reprezentačný stredopoliar Marek Sapara.
 

Vyberte región